Sådan virker Elon Musks Neuralink Neuralinterface

Telepatisk kommunikation, behandling af lammelse og depression
I 2016 grundlagde Elon Musk Neuralink, en virksomhed, der skulle arbejde på at skabe teknologier til at forbinde den menneskelige hjerne til en computer. Alt, hvad der var kendt på det tidspunkt om opstart var ønsket af moskus og hans team til at udvikle og fremstille implantabelt udstyr Neuro computer interfaces.

I tre år, opstart arbejdede i streng hemmeligholdelse, og i år på en konference i San Francisco, opfinderen viste frugterne af hans tidligere klassificeret arbejde.

I tre år har Neuralink skabt en robot neurokirurg, en højtydende hjerne signal læser, og en Neuro grænseflade lavet af tynde polymer tråde. Med disse udviklinger, paralyserede patienter vil være i stand til at overføre signaler til computeren ved tankens kraft, skrive beskeder, gennemse hjemmesider og endda “telepatisk” kommunikere. Hvad er udsigterne for denne teknologi?

Hvad er en neurointerface?
Humane nerveceller består af mange processer, som er impulser, der er ansvarlige for at transmittere signaler fra hjernen til forskellige dele af kroppen. I paralyserede mennesker er transmissionen af bælgfrugter vanskelig på grund af beskadigelse af disse celler, men på grund af elektroniske implantater, der erstatter beskadigede nerve væv, kan sådanne patienter forvente en delvis restaurering af tidligere funktioner.

I 2006 blev Matthew nagle den første person til at modtage et hjerneimplantat fra Cyberkinetics, en opstart ledet af forskere fra Massachusetts General Hospital, Brown University og U.S. Department of Veterans Affairs. Efter operationen lærte nagle, som havde en rygmarvsskade på det tidspunkt, at flytte markøren hen over computerskærmen, tænde og slukke for TV’et og styre robotarmen et stykke tid senere.

Problemet var, at Cyberkinetics med deres BrainGate implantat brugte en række mikroelektrode nåle, der indeholdt mere end hundrede elektroer. Nålene selv var stive, hvilket begrænsede driften af anordningen. Implantable nåle begrænset antallet af neuroner til rådighed og interfererede med langsigtet arbejde på grund af hjerne bevægelser inde i kraniet. På trods af alle risici har sådanne teknologier kun udvidet de menneskelige kapaciteter ved at kontrollere eksterne enheder.

Hvad tilbyder Neuralink?
Neuralink vigtigste mål er at skabe en Neuro grænseflade, der er i stand til at fange hjernens aktivitet og processignaler uden risiko. I den officielle Neuralink hvidbog, forfatter Rebecca Robbins siger moskus udvikling bør hjælpe med at behandle neurologiske sygdomme og hjernelidelser, samt bidrage til at genoprette sensoriske og motoriske funktioner Person.

En funktion i projektet er teknologien af fleksible polymer filamenter med elektroder 4 mikroner tyk (tyndere end menneskehår), som vil blive implanteret i hjernebarken og læse aktiviteten af neuroner. Tråde med elektroder vil være i umiddelbar nærhed af neuroner, som vil få flere gange mere information fra nervesystemet i forhold til andre Neuro implantater.

Vi har designet og udviklet omkring 20 forskellige tråde, hvis gennemsnitlige længde er 20 mm. 32 elektroder på hver glødetråd, og selve systemet kan indeholde op til 3.072 elektroderne på 96 tråde, “siger Neuralink White Paper.

Implantering tråde i den menneskelige hjerne vil være en særlig robot neurokirurg. Indretningen, som ligner mere et biflod mikroskop med nåle, vil trænge ind i kraniet hulrum gennem fire små huller og indtaste filamenter, undgå skader på væv og blodkar. Alt dette vil også reducere antallet af negative virkninger og inflammationassocieret fra operationen.

En anden udvikling fra Neuralink var en særlig chip, som vil være ansvarlig for at digitalisere signalet fra trådene, rydde dem af støj og sende signalet videre til den eksterne computer via USB-C.

“USB-C-kablet vil give fuld båndbredde til streaming af data fra enheden, samt optagelse fra alle kanaler på samme tid,” hvidbogen forfatteren siger.

Hvidbogen siger, at Neuralink har to prototype chips med en anden række af antallet af signaler, der behandles. Rapporten bemærker, at chip’s funktion forbliver evnen til at stimulere hjerneceller, som kan klare nogle nervøse lidelser, muskuloskeletale problemer eller endda depression.

Er der et problem?
I lang tid forblev det største problem med Neuro grænseflader implantater placeret i umiddelbar nærhed af neuronerne af celler, på grund af hvilke patienterne blev udsat for en høj risiko for afvisning af den eksterne enhed af kroppen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *