Er det sikkert at bruge FaceID?

I efteråret 2017 afslørede Apple en ny teknologi, FaceID, på sin årlige præsentation. Takket være det, ejere af nye iPhone-modeller kan låse op for smartphone ved at scanne formen af ansigtet. Teknologien har erstattet TouchID-fingeraftrykssensoren. FaceID bruger et særligt neuralt netværk, der analyserer og “forstår” den nøjagtige 3D-model af en persons ansigt. Hvis brugerens ansigt falder sammen med modellen, fjernes telefonlåsen, hvis ikke-du skal indtaste adgangskoden.

Med tiden har teknologien spredt sig til andre områder. For eksempel, Audi har til hensigt at lancere en fuldt autonom bil på sporet, som også vil bruge FaceID til at genkende førerens følelser og afgøre, om han faldt i søvn ved rattet, og Amazon åbnede en butik i Seattle uden kasseapparater, hvor kameraerne “Se” og Identificer køberne efter ansigt, og send derefter brugerens købsfaktura til den rigtige adresse.

Hvad sker der?
Udviklingen inden for ansigtsgenkendelse teknologier har været i gang af store virksomheder i årevis. Den samme Facebook begyndte at bruge “label anbefaling” i 2011. Det sociale netværk inviterede brugere til at tagge venner i gruppe billeder. Så Facebook kunne oprette en model af en brugers ansigt og bruge de oplysninger, der er tilgængelige til at analysere nye billeder, samt vise tilpassede annoncer. Et andet (og mere vellykket) eksempel er den kinesiske opstart SenseTimeGroupLtd. Virksomheden har længe været at udvikle ansigtsgenkendelse, og tidligt sidste år formået at tiltrække investeringer fra kinesiske Internet gigant Alibaba og Singapore-baserede investeringsselskab TemasekHoldings, som investerede omkring $620.000.000 i udvikling. og selve opstarten blev værdsat til $4.500.000.000.

Generelt, ifølge den analytiske selskab Technavio, et par år siden det globale marked for ansigtsgenkendelse systemer var $2.300.000.000, og ved 2021 dette tal bør stige næsten tredoblet at nå $6.500.000.000.

Apple med Face ID-teknologi er blot toppen af en enorm “Face anerkendelse isbjerg”. Virksomheden har formået at tilpasse biometrisk identifikation til markedets behov og gøre produktet mere masse, men der er spørgsmål til sikkerheden og fortroligheden af selve teknologien.

Spørgsmålet er nummer et. Hvordan præcis dette arbejde?
En særlig neurale netværk projekterede en slags maske af tusind prikker på brugerens ansigt, som derefter linjer op i ansigtet model. Teknologien husker afstanden, for eksempel fra spidsen af næsen til læberne eller placeringen af øjnene, så selv om brugeren frigiver et skæg eller sætter på en hat, vil neurale netværk være i stand til at sammenligne data med de oplysninger, der er blevet bevaret tidligere.

Spørgsmålet nummer to. Er det sikkert?
Ved første øjekast, ved hjælp af biometrisk identifikation virker som en god måde at beskytte dine data, men her, som andre steder, der er faldgruber. For eksempel, nethinden, som er så unik som et fingeraftryk, kan smedet ved hjælp af en printer og kontaktlinser, der helt gentage mønsteret af hornhinden. Husk Bourne Ultimatum filmen, når Matt Damon karakter Jason Bourne hacks i en to-faktor biometrisk identifikationssystem på en sikker? Dette eksempel viser blot tydeligt, hvilke problemer du kan stå over for, hvis du kun bruger biometriske data til beskyttelse, og ansigtsgenkendelse er stadig lettere, fordi den væsentligste forskel mellem individer og andre biometriske data er, at læsning kan gøres på afstand. Det vil sige, angribere kan helt gøre en 3D-model af dit ansigt baseret på de billeder, du indsendt på sociale netværk og bruge dem til at få adgang til data.

Issue nummer tre. Hvordan beskytter jeg mine data?
Med introduktionen af TouchID, FaceID og andre godkendelsesmetoder har Apple og andre producenter løst problemet med konstant indtastning af adgangskode data for at låse op, som brugeren kunne glemme. Bare ved at kigge på smartphone kameraet, kan brugeren nu låse op for smartphone, besvare opkaldet og endda foretage køb i det lokale supermarked.

Ifølge Troy Hunt, Microsofts regionale direktør i Australien, bruger kun 1% af Dropbox-brugere et to-trins databeskyttelsessystem, mens de arbejder med tjenesten. I betragtning af hvor mange data der lagres på Dropbox-servere, giver denne Metric relativt nem adgang til data for angribere.

Hvis vi taler om reel datasikkerhed, en to-trins bekræftelses system forbliver en prioritet. Forskellige niveauer af ejeridentifikation for at få adgang til en gadget eller oplysninger kan sikre datasikkerhed er meget bedre end FaceID. Brugerne skal finde en mellemvej mellem sikkerhed og bekvemmelighed, og en digital adgangskode parret med biometriske data kan hjælpe med at løse problemet med sikker brug af smartphonen og sikkerheden af information.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *