De 5 vigtigste tendenser inden for robotteknologi

Robotter er ved at blive en stadig mere almindelig teknologi i vores dagligdag. Driverless biler, smarte højttalere, robot støvsuger. På samme tid er sådanne anordninger kun en del af kommercielle projekter, der er blevet udbredte. Bag kulisserne er industrirobotter med maskin vision, der er i stand til at aflede atomreaktorer og androider, som ser næsten ud som levende mennesker og kan imitere menneskelige følelser.

Ifølge den internationale data Corporation (IDC), sidste år det globale marked for robotteknologi og droner blev anslået til $98.000.000.000, og ved udgangen af dette år vil tallet vokse med 17,6% til $115.700.000.000. Selv om “robot revolutionen” endnu ikke er sket, viser udviklingen på dette område en betydelig succes. Vi forstår, hvilke tendenser i robotteknologi bør være opmærksom på.

Næsten som folk
I efterfølgeren til Blade Runner 2017 fører instruktøren Denis Villeneuve os til en verden, hvor androider, kunstige mennesker, udfordrer nutiden. Sådanne robotter er stærkere og smartere end mennesker og undertiden vise mere menneskelighed (Villeneuve, nedarvning Scott og Dick, udforsker dette fænomen, spekulerer på, hvad der gør mennesket menneske). Forfatteren af filmen fortæller også om problemet med udnyttelsen af robotter med menneskelig fremtoning, som i filmene kaldes replimpler. Når vi ser tilbage på de seneste fremskridt inden for robotteknologi, kan vi foreslå, hvor tæt vi står på disse udfordringer.

Nutidens androider er i stand til at gennemføre samtale samt mennesker, simulere et andet spektrum af menneskelige følelser og vedligeholde samtalen. Men den vanskeligste opgave er fortsat at øge graden af selvhjulpenhed. Ja, sådanne maskiner kan reagere på mennesker og skelne dem fra møbler, men udviklingen af kognitive funktioner Android er stadig på niveau med en femårig. Robotten kan gøre, hvad den er programmeret til at gøre, men er ikke i stand til uafhængige løsninger og handlinger. Funktionelt, enhver Android taber til mennesker, trods det faktum, at sådanne robotter er mere som mennesker end nogensinde.

I 2017 viste Dr. David Hanson, sammen med Hanson Robotics, Android Sophia, som er i stand til at efterligne mere end 50 forskellige ansigtsudtryk, gøre øjenkontakt, huske folk og opretholde dialog. Umiddelbart bagefter blev robotten officielt tildelt statsborgerskab i Saudi-Arabien foran tusinder af delegerede til den fremtidige investering initiativ konference. I et interview med CNBC journalist Andrew Sorkin, Sofia sagde, at hun anser det for en ære at opnå statsborgerskab og planer om at leve og arbejde med mennesker i fremtiden.

Store og små
Miniature robotteknologi bør erstatte voluminøse og vægtige robotter. Robotter bliver mindre voluminøse og mere som levende ting. Enheder størrelsen af et insekt eller, for eksempel, en lille fugl, vil bidrage til at eliminere konsekvenserne af naturkatastrofer eller finde folk tabt i bjergene. Denne størrelse vil give små robotter manøvredygtighed og hastighed, og vil gøre det nemt at navigere i terrænet, især da de allerede er hurtige nok, manøvrerbare, kan flyve eller løfte objekter lidt mere end deres vægt.

Udviklingen på dette område er ved at blive udført af forskere fra Purdue University, der formåede at skabe en drone ved hjælp af Hummingbird Flight teknik. Robotten er i stand til at flyve ved hjælp af algoritmer, der er uddannet på naturlige mønstre af fugle ‘ flyvning. Den færdige model af en sådan drone består af en sag trykt på en 3D-printer, og de samme vinger af kulfiber og membraner, som svinger med en frekvens på op til 40 Hz. På grund af agility og relativt lille størrelse, vil sådanne robotter være i stand til at bevæge sig i rum, hvor større enheder ikke kan passe, samt flyvende lydløst og let klare turbulens.

Bløde robotter
Soft Robotics vil erstatte de sædvanlige enheder fra solid frame og ledninger. Udviklingen af bløde robotter vil hjælpe med at opgive talrige ledninger og slanger og erstatte alt dette med en enkelt indgang til trykluft. Dette vil ikke kun alvorligt forenkle udformningen af maskinen, men også gøre det meget lettere.

Bløde robotter har fejl. For eksempel er deres kapaciteter begrænset af behovet for forvaltning, som kommer fra eksterne ledninger, rør eller slanger. Alt dette kan gøre det vanskeligt at arbejde, hvis de anvendes til dybe eftersøgnings-og redningsoperationer på havet eller i rummet missioner. Men det er “bløde maskiner”, der kan blive fremtidens robotteknologi.

Tidligere i år, forskere ved Harvard University udviklet en metode, der giver dig mulighed for at kassere de samme slanger eller andre bærere og erstatte det hele med en enkelt indgang til trykluft. Dette design vil forenkle designet af robotten, samt gøre det lettere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *